MELAYU BOLEH

Forum melayu boleh. Forum melayu. Untuk bertukar prndapat dan berkongsi segalanya dengan rakan-rakan melayu.
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in


PENDAPATAN PERCUMA

Navigation
 Blog MB
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 ~Misteri Chatting Tengah Malam~

Go down 
AuthorMessage
~.:B@!y!n@h:.~
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 936
Age : 24
Location : Dekat Depan Komputer, Dalam Bangunan, Dalam Bandar Bintulu, Di Sarawak, Di Malaysia & Di Planet Bumi
Points : 1459
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Tue Nov 25, 2008 8:19 pm

Zainah merupakan seorang gadis yang agak kasar perlakuannya. namun sejak akhir2 ini sikapnya seakan berubah. teman sebiliknya, faridah sedikit terkejut dengan perubahan yang berlaku ke atas rakannya. hampir setiap malam zainah akan keluar dari bilik dan berkunjung ke kafe siber.

nick name julia dan zack menghias skrin komputer. hampir 4 jam mereka berchatting tanpa henti di channel tersebut.zainah makin terhibur dengan pertemuan yang tidak diduga ini. ianya akhirnya berlarutan selama berbulan2.

zainah makin rapat dengan zack sekalipun tidak mengenali rupa paras masing2.tambah mengejutkan sikap dan pakaian zainah turut berubah. dia yang dulunya sedikit kasar dan gemar memakai pakaian ala lelaki kini kelihatan bertambah ayu dengan penampilan barunya.zainah meneruskan rutin hariannya malam itu.janjinya pada zack untuk bertemu jam 8mlm tidak akan dimungkirinya. malam makin tua namun nick name zack masih belum muncul. jam di dinding berdenting 12 kali dan zack belum muncul.

biarpun kecewa dengan apa yang berlaku. namum zainah tidak putus asa. dia msih meneruskan rutin hariannya ke kafe siber setiap hari untuk bertemu zack walaupun usaha yang dilakukannya itu tidak berjaya. seminggu berlalu pergi dan zainah masih setia menanti. malam itu dia bertuah kerana dapat berbual dengan zack yang dinantinya sekian lama.

julia :kenapa dh lama x on9?lama sy cri awak, telefon pun xdpt.awak pergi mn?
zack:saya ada masalah skit.trpksa prgi tmpt lain, sbb tu x dpt contact awak.
julia : awak x sihat ker?

tiada jawapan..... zack mengambil langkah mendiamkan diri setelah diajukan soalan itu. tak sampai hati rasanya nak memaklumkan perkara tersebut. namun begitu dia terpaksa memberitahu segalanya kerana hanya zainahlah yang mampu membantunya.

julia :naper x reply balik?awak still ader ker?
zack: yerp, ader lagi neh.dan sya akan sntiasa ader di cc awak slalu.julia, saya nk mntak tlg ley x?
julia :apa dia?slagi sy ley tlg, sy akan tlg
zack:biarpun keadaan x sm lg mcm dulu tp prasaan trhadap awak masih kuat
julia : apa yg awak ckp ni?sy x fhmlah. keadaan apa yg x sm? awak nper neh?
zack: hrp awak x trkejut ngan brita nih.sy kemalangan mgu lpas sbb itulah x dpt contact awak. sy luka parah, byk darah hilang...sy tercmpk dlm semak dan cba dptkan bantuan ttp hampa
julia :hbis skang awak katner?keadaan awak?
zack: sy masih lagi di sni.menantikan prtolongan di Kilometer 8, Jalan Panglima Garang. hrp awak dpt 'mnyelamatkan' sy.

perbualan terhenti di situ. zainah seakan terpaku dengan berita yang diterimanya. tanpa berlengah lagi dia terus menghubungi keluarga zack bagi mendapatkan kepastian dan ternyata mereka masih mencari zack yang dipercayai hilang sejak seminggu yang lalu.

air mata zainah mengalir deras di pipinya dan tanpa membuang masa dia terus bergegas ke tempat yang dimaksudkan, ditemani rakan sebiliknya, faridah. setibanya mereka di sana, kelihatan beberapa buah kereta polis dan ahli keluarga zack. bau busuk menerawang ke merata tempat dan tidak lama kemudian mayat zack diusing keluar dalam keadaan yang amat menyedihkan.

sekalipun sedih dengan apa yang terjadi namun zainah amat berpuas hati kerana dapat 'menyelamatkan' zack dari terus menjadi mangsa di situ dan persoalannya kini siapa yang berchatting dengannya malam tadi?
Back to top Go down
View user profile http://puteribaiyinah.spaces.live.com/
adiez82
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 505
Age : 35
Location : Johor Bahru (Plaza Angsana)
Points : 769
Registration date : 2008-11-18

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Thu Nov 27, 2008 4:55 pm

huhuhu cedih nya huhuhuhuhuhuhu
Back to top Go down
View user profile http://www.ascentouch.com.my
just_reg
Ahli Baru
Ahli Baru


Number of posts : 15
Age : 31
Points : 0
Registration date : 2008-12-08

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Mon Dec 08, 2008 8:45 pm

huhuhu...
sedih gak cita nie...
orang yang dia chatting lps kemalangan tu antu Zack la.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
~.:B@!y!n@h:.~
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 936
Age : 24
Location : Dekat Depan Komputer, Dalam Bangunan, Dalam Bandar Bintulu, Di Sarawak, Di Malaysia & Di Planet Bumi
Points : 1459
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Mon Dec 08, 2008 8:46 pm

just_reg wrote:
huhuhu...
sedih gak cita nie...
orang yang dia chatting lps kemalangan tu antu Zack la.. Very Happy

Mungkin...hehehe lol!
Back to top Go down
View user profile http://puteribaiyinah.spaces.live.com/
Babunlaut
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 46
Age : 28
Points : 0
Registration date : 2008-12-09

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Tue Dec 09, 2008 11:24 pm

hmmm....... based on true story? Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://www.friendster.com/babunlaut
kak zie
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 1205
Age : 41
Points : 1556
Registration date : 2009-02-01

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Sat Apr 11, 2009 10:13 am

Sad Sad sedih nya.....
Back to top Go down
View user profile
Nur Amira Muhamad
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 305
Age : 35
Location : Terengganu Darul Iman - Bandaraya Warisan Pesisir Pantai
Points : 328
Registration date : 2009-05-18

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Sun Jul 05, 2009 3:58 pm

sedih dan seram gak citer ni...
sian zack..
Back to top Go down
View user profile http://www.miramira.com
kakidrum
Ahli Baru
Ahli Baru
avatar

Number of posts : 18
Age : 36
Points : 28
Registration date : 2010-04-27

PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   Sun May 02, 2010 4:00 pm

Seram dowh.... affraid
..yg chatting tu?...hem, ntah ler..hebat plak kalo roh zack tu leh chatting?...hem, x cayalah...



>>Nak Tau Tips Percuma untuk mempelajari vokal? Klik link dibwah:


>>Menambah pendaftaran dirumah?
-layari : www.330hyper.com

-untuk pendaftaran sila klik: http://www.330hyper.com/hyprosms/?rId=145063
Back to top Go down
View user profile http://pablohoney55@yahoo.com
Sponsored content




PostSubject: Re: ~Misteri Chatting Tengah Malam~   

Back to top Go down
 
~Misteri Chatting Tengah Malam~
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Jenis-jenis tema pada aqua Aquascape
» Kamus Aquascape (kata yang sering digunakan)
» -- CAPUNGAN / CARDINAL FISH --
» Baronang and the gang!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MELAYU BOLEH :: Dunia Ilmu :: Karya Melayu Boleh :: Cerita Misteri-
Jump to: