MELAYU BOLEH

Forum melayu boleh. Forum melayu. Untuk bertukar prndapat dan berkongsi segalanya dengan rakan-rakan melayu.
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in


PENDAPATAN PERCUMA

Navigation
 Blog MB
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 Berita-berita Rahsia Orang Mukmin

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
alief
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 58
Age : 26
Points : 0
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 2:49 pm

Assalamu'alaikum

Merujuk kepada Ayat Quran Surah Al-Mumtahina ayat satu, ada sesiapa yang boleh bantu ambe untuk perihalkan nya...? walaupun olahan tak secara langsung atau bersulam-kata pun tak apa.... sunny


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ عَدُوِّى وَعَدُوَّكُمۡ أَوۡلِيَآءَ تُلۡقُونَ إِلَيۡہِم بِٱلۡمَوَدَّةِ وَقَدۡ كَفَرُواْ بِمَا جَآءَكُم مِّنَ ٱلۡحَقِّ يُخۡرِجُونَ ٱلرَّسُولَ وَإِيَّاكُمۡ‌ۙ أَن تُؤۡمِنُواْ بِٱللَّهِ رَبِّكُمۡ إِن كُنتُمۡ خَرَجۡتُمۡ جِهَـٰدً۬ا فِى سَبِيلِى وَٱبۡتِغَآءَ مَرۡضَاتِى‌ۚ تُسِرُّونَ إِلَيۡہِم بِٱلۡمَوَدَّةِ وَأَنَا۟ أَعۡلَمُ بِمَآ أَخۡفَيۡتُمۡ وَمَآ أَعۡلَنتُمۡ‌ۚ وَمَن يَفۡعَلۡهُ مِنكُمۡ فَقَدۡ ضَلَّ سَوَآءَ ٱلسَّبِيلِ (1


ertinya:

Al-Mumtahina
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil musuhKu dan musuh kamu menjadi teman rapat, dengan cara kamu sampaikan kepada mereka (berita-berita rahsia orang-orang mukmin) dengan sebab hubungan baik dan kasih mesra yang ada di antara kamu dengan mereka, sedang mereka telah kufur ingkar terhadap kebenaran (Islam) yang sampai kepada kamu; mereka pula telah mengeluarkan Rasulullah (s.a.w) dan juga mengeluarkan kamu (dari Tanah Suci Mekah) disebabkan kamu beriman kepada Allah Tuhan kamu. (Janganlah kamu berbuat demikian) jika betul kamu keluar untuk berjihad pada jalanKu dan untuk mencari keredaanKu. (Tidak ada sebarang faedahnya) kamu mengadakan hubungan kasih mesra dengan mereka secara rahsia, sedang Aku amat mengetahui akan apa yang kamu rahsiakan dan apa yang kamu zahirkan. Dan (ingatlah), sesiapa di antara kamu yang melakukan perkara yang demikian, maka sesungguhnya telah sesatlah dia dari jalan yang betul. (1)
Back to top Go down
View user profile http://melayuboleh.8forum.net
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 5:19 pm

salam adindaku alief...
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 5:57 pm

[quote="boing777"]salam adindaku alief... pernah dgr dak zikir nafas.. dikatakan siapa x tau adalah lebih hina dari binatang betul ke..takut... Sad
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 6:01 pm

[quote="boing777"]
boing777 wrote:
salam adindaku alief... pernah dgr dak zikir nafas.. dikatakan siapa x tau adalah lebih hina dari binatang betul ke..takut... Sad
benar tuan hamba.....sedar atau tak sedar maksudnya sama jak..... Very Happy kalu tak tau sama la ngan org2 kafir ye dak.....tapi apa yg membezakan nya...?org tua2 kata bergantung pada keislaman seseorg ye ker...? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 6:13 pm

[/quote]itulah yang hamba risau tapi camne yekk tlg lah tunjuk klu mengetahui... apa itu ampas napas nupus tenapas...
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 7:44 pm

boing777 wrote:
itulah yang hamba risau tapi camne yekk tlg lah tunjuk klu mengetahui... apa itu ampas napas nupus tenapas...[/quote]tak perlu la risau tuan hamba....kan kita gunakan setiap masa.... Very Happy sesiapa yg sampai ketahap zikir napas nie...dia telah menyelami apa yg dikatakan solahudaim....penyaksian sebanar batin sesorg itu.. Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 8:08 pm

dah lama hamba mencari...baru ketemu org yg tau pasal solatudaim..
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 8:10 pm

uncle_crackerz14 wrote:
boing777 wrote:
itulah yang hamba risau tapi camne yekk tlg lah tunjuk klu mengetahui... apa itu ampas napas nupus tenapas...
tak perlu la risau tuan hamba....kan kita gunakan setiap masa.... Very Happy sesiapa yg sampai ketahap zikir napas nie...dia telah menyelami apa yg dikatakan solahudaim....penyaksian sebanar batin sesorg itu.. Crying or Very sad[/quote]ajarkan hamba
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 8:12 pm

boing777 wrote:
uncle_crackerz14 wrote:
boing777 wrote:
itulah yang hamba risau tapi camne yekk tlg lah tunjuk klu mengetahui... apa itu ampas napas nupus tenapas...
tak perlu la risau tuan hamba....kan kita gunakan setiap masa.... Very Happy sesiapa yg sampai ketahap zikir napas nie...dia telah menyelami apa yg dikatakan solahudaim....penyaksian sebanar batin sesorg itu.. Crying or Very sad
ajarkan hamba[/quote] hello camana da nak type ni klu semua mesej keluar.. siapa leh ajarkan
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 8:13 pm

boing777 wrote:
boing777 wrote:
uncle_crackerz14 wrote:
boing777 wrote:
itulah yang hamba risau tapi camne yekk tlg lah tunjuk klu mengetahui... apa itu ampas napas nupus tenapas...
tak perlu la risau tuan hamba....kan kita gunakan setiap masa.... Very Happy sesiapa yg sampai ketahap zikir napas nie...dia telah menyelami apa yg dikatakan solahudaim....penyaksian sebanar batin sesorg itu.. Crying or Very sad
ajarkan hamba
hello camana da nak type ni klu semua mesej keluar.. siapa leh ajarkan. ape maksud guru kita gunakan setiap masa
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 9:37 pm

boing777 wrote:
boing777 wrote:
boing777 wrote:
uncle_crackerz14 wrote:
boing777 wrote:
itulah yang hamba risau tapi camne yekk tlg lah tunjuk klu mengetahui... apa itu ampas napas nupus tenapas...
tak perlu la risau tuan hamba....kan kita gunakan setiap masa.... Very Happy sesiapa yg sampai ketahap zikir napas nie...dia telah menyelami apa yg dikatakan solahudaim....penyaksian sebanar batin sesorg itu.. Crying or Very sad
ajarkan hamba
hello camana da nak type ni klu semua mesej keluar.. siapa leh ajarkan. ape maksud guru kita gunakan setiap masa
tak payah la tuan risaukan mesej2 yg keluar tuu....hentam jak tuliss..biarkan dia keluar berapa banyak pun... Laughing Laughing Jgn la panggil hamba guru plak.....malu hamba.Embarassed ....hamba nie apa la jugak....tak berilmu pun.....Embarassed pandai2 cakap jak....tp tin kosong.... Very Happy cheers drunken kan kita hari2 bernapas....kalu tak bernapas....mati le plak.... affraid
Back to top Go down
View user profile
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Mon Nov 17, 2008 10:05 pm

Org tua kpg hamba bagi tau hamba...
Napas tu kat mulut..
Ampas tu kat hidung
Tanapas tu kat pertengahan teliaga kiri kanan
Nupus tu kat jantung...

Atuk hamba plak kata ia mengandungi cahaya tersendiri....tp hamba tak ingat.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
alief
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 58
Age : 26
Points : 0
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 8:34 am

Salam abang & uncle ku yang diRahmati.....

ni crita masuk martabat 7 pula ka...? ambe tak pandai Suspect

bila bicara zikir, yang ambe tahu ada 4 tahap, yakni peringkat-peringkat zikir syariat, zikir thorikat, zikir hakikat, dan zikir makrifat.

perihal solahudaim [solah berterusan], adai dikupas dikhalayak, telah tentulah mengundang bahana, sebab berita yang disampaikan tiada pernah kedengaran, nescayalah jatuhlah kalam berhukum.

jadinya, amalkan apa yang tahu, lama-lama akan bertemu, naluri menuntun waktu.

sebagai contoh: cubalah kalimah zikir [tiada tuhan melainkan ALLAH] sebanyak yang mungkin dengan lafaz suara yang dapat didengar telinga, lama-kelamaan suara keparauan, nafas kecungapan, tinggallah kalimah ALLAH tiada dilupakan, malah sedap dan leka diucapkan....jadinya mana pergi rangkap seluruhnya...? yang wujud kedengaran hanya ALLAH dilafazkan..... inilah [pendapat ambe] yg dikatakan zikir syariat.

sekian wassalam.
Back to top Go down
View user profile http://melayuboleh.8forum.net
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 8:48 am

alief wrote:
Salam abang & uncle ku yang diRahmati.....

ni crita masuk martabat 7 pula ka...? ambe tak pandai Suspect

bila bicara zikir, yang ambe tahu ada 4 tahap, yakni peringkat-peringkat zikir syariat, zikir thorikat, zikir hakikat, dan zikir makrifat.

perihal solahudaim [solah berterusan], adai dikupas dikhalayak, telah tentulah mengundang bahana, sebab berita yang disampaikan tiada pernah kedengaran, nescayalah jatuhlah kalam berhukum.

jadinya, amalkan apa yang tahu, lama-lama akan bertemu, naluri menuntun waktu.

sebagai contoh: cubalah kalimah zikir [tiada tuhan melainkan ALLAH] sebanyak yang mungkin dengan lafaz suara yang dapat didengar telinga, lama-kelamaan suara keparauan, nafas kecungapan, tinggallah kalimah ALLAH tiada dilupakan, malah sedap dan leka diucapkan....jadinya mana pergi rangkap seluruhnya...? yang wujud kedengaran hanya ALLAH dilafazkan..... inilah [pendapat ambe] yg dikatakan zikir syariat.

sekian wassalam.
ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
alief
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 58
Age : 26
Points : 0
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 8:54 am

boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

ym tu apa abg...? Suspect

uits.. serius benar abg ni, ambe kan lagi junior......masih kanyiaq lagi arrr lol!

kena minta tolong uncle ni... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://melayuboleh.8forum.net
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 9:01 am

alief wrote:
Salam abang & uncle ku yang diRahmati.....

ni crita masuk martabat 7 pula ka...? ambe tak pandai Suspect

bila bicara zikir, yang ambe tahu ada 4 tahap, yakni peringkat-peringkat zikir syariat, zikir thorikat, zikir hakikat, dan zikir makrifat.

perihal solahudaim [solah berterusan], adai dikupas dikhalayak, telah tentulah mengundang bahana, sebab berita yang disampaikan tiada pernah kedengaran, nescayalah jatuhlah kalam berhukum.

jadinya, amalkan apa yang tahu, lama-lama akan bertemu, naluri menuntun waktu.

sebagai contoh: cubalah kalimah zikir [tiada tuhan melainkan ALLAH] sebanyak yang mungkin dengan lafaz suara yang dapat didengar telinga, lama-kelamaan suara keparauan, nafas kecungapan, tinggallah kalimah ALLAH tiada dilupakan, malah sedap dan leka diucapkan....jadinya mana pergi rangkap seluruhnya...? yang wujud kedengaran hanya ALLAH dilafazkan..... inilah [pendapat ambe] yg dikatakan zikir syariat.

sekian wassalam.
assalamualaikom tuan alief... morning
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 9:07 am

alief wrote:
boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

ym tu apa abg...? Suspect

uits.. serius benar abg ni, ambe kan lagi junior......masih kanyiaq lagi arrr lol!

kena minta tolong uncle ni... Very Happy
jgn terlalu merendah sgt nnt susah naik balik... ape salahnye sy bertukar2 pgthuan.. maka lebih bergunalah teknologi internet ni.. bila dah dpt info sy refer2lah pd guru2 yg sy kenali... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 9:09 am

alief wrote:
boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

ym tu apa abg...? Suspect

uits.. serius benar abg ni, ambe kan lagi junior......masih kanyiaq lagi arrr lol!

kena minta tolong uncle ni... Very Happy
aikk nape offline puLAKKKK....
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
alief
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 58
Age : 26
Points : 0
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 9:53 am

[quote="boing777"]
alief wrote:
boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

aikk nape offline puLAKKKK....

pc ambe hang td...... terpaksa restart balik.....
ambe tak tinggi ilmu jika dibandingkan pengalaman hidup abang yang mendahului ambe.... Basketball
Back to top Go down
View user profile http://melayuboleh.8forum.net
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 4:08 pm

alief wrote:
boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

ym tu apa abg...? Suspect

uits.. serius benar abg ni, ambe kan lagi junior......masih kanyiaq lagi arrr lol!

kena minta tolong uncle ni... Very Happy
hamba pun masih jr lagi.... Embarassed Crying or Very sad Very Happy
Back to top Go down
View user profile
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 4:12 pm

uncle_crackerz14 wrote:
alief wrote:
boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

ym tu apa abg...? Suspect

uits.. serius benar abg ni, ambe kan lagi junior......masih kanyiaq lagi arrr lol!

kena minta tolong uncle ni... Very Happy
hamba pun masih jr lagi.... Embarassed Crying or Very sad Very Happy
salam uncle ape kaba... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
alief
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 58
Age : 26
Points : 0
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 4:13 pm

uncle_crackerz14 wrote:


hamba pun masih jr lagi.... Embarassed Crying or Very sad Very Happy

kalau dah pangkat uncle, masakan masih digelar junoir...?
Back to top Go down
View user profile http://melayuboleh.8forum.net
boing777
Forumer Setia
Forumer Setia


Number of posts : 92
Age : 41
Points : 19
Registration date : 2008-11-17

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 4:14 pm

[quote="alief"]
boing777 wrote:
alief wrote:
boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

aikk nape offline puLAKKKK....

pc ambe hang td...... terpaksa restart balik.....
ambe tak tinggi ilmu jika dibandingkan pengalaman hidup abang yang mendahului ambe.... Basketball
salam guru ape kaba.. jom kita sambung
Back to top Go down
View user profile http://www.yahoo.com.my
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 4:16 pm

boing777 wrote:
uncle_crackerz14 wrote:
alief wrote:
boing777 wrote:


ok alief klu x leh cita to public leh dak ym saya zmie777@yahoo.com.my.. plsss pale

ym tu apa abg...? Suspect

uits.. serius benar abg ni, ambe kan lagi junior......masih kanyiaq lagi arrr lol!

kena minta tolong uncle ni... Very Happy
hamba pun masih jr lagi.... Embarassed Crying or Very sad Very Happy
salam uncle ape kaba... Very Happy
wsalam....hamba khabar baik, Sihat & Kuat..... Very Happy Harap2 tuan pun sama.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
uncle_crackerz14
Moderator
Moderator
avatar

Number of posts : 181
Points : 515
Registration date : 2008-11-12

Karaktor
Experience:
0/500  (0/500)

PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   Tue Nov 18, 2008 4:17 pm

alief wrote:
uncle_crackerz14 wrote:


hamba pun masih jr lagi.... Embarassed Crying or Very sad Very Happy

kalau dah pangkat uncle, masakan masih digelar junoir...?
uncle tuu pangkat pada umur jak...pada ilmu tak tau la plak hamba..... Cool
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Berita-berita Rahsia Orang Mukmin   

Back to top Go down
 
Berita-berita Rahsia Orang Mukmin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» 10 keunikan ikan koi
» NEED URGENT ROUTES FOR AFGHANISTAN ALL, SENEGAL MOBILE ORANG
» NEED URGENT ROUTES FOR AFGHANISTAN ALL, SENEGAL MOBILE ORANG
» NEED URGENT ROUTES FOR AFGHANISTAN ALL, SENEGAL MOBILE ORANG

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MELAYU BOLEH :: Dunia Ilmu :: Dunia Islam :: Sembang Agama-
Jump to: