MELAYU BOLEH

Forum melayu boleh. Forum melayu. Untuk bertukar prndapat dan berkongsi segalanya dengan rakan-rakan melayu.
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in


PENDAPATAN PERCUMA

Navigation
 Blog MB
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Fri Feb 22, 2013 5:48 pm

Satu rakaman CCTV menunjukkan sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong di Jerman...
yang lebih mengejutkan,,apabila rakaman diperlahankan...
satu cahaya aneh seolah- olah mengejar kenderaan aneh itu..
dipercayai jugak, menurut laporan, kenderaan aneh itu berkemungkinan isi kargo yang hilang beberapa hari lalu..




P/s: Jelas sekali kargo yang hilang itu adalah sebuah kereta...
Tetapi, kereta apakah yang mampu menimbulkan drama seperti ini.. ? Question




Back to top Go down
View user profile
Megat
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 38
Age : 30
Points : 40
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Mon Feb 25, 2013 3:44 pm

pre-marketing iklan kete BMW kot/. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Uchuk
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 35
Age : 24
Points : 42
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Mon Feb 25, 2013 5:16 pm

Cahaya ape tu..
Back to top Go down
View user profile
Ameer
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 37
Age : 19
Points : 39
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Mon Feb 25, 2013 6:12 pm

Part kereta tu aku boleh terima lagi... tapi cahaya tu,,ape benda tu sebenarnya..??
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Tue Feb 26, 2013 4:44 pm

Megat wrote:
pre-marketing iklan kete BMW kot/. Very Happy

Kalau betullah untuk iklan BMW.. ape kaitan dengan cahaya tu ek?
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Tue Feb 26, 2013 5:01 pm

Uchuk wrote:
Cahaya ape tu..

Uchuk rase,,video ape?
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Tue Feb 26, 2013 5:10 pm

Ameer wrote:
Part kereta tu aku boleh terima lagi... tapi cahaya tu,,ape benda tu sebenarnya..??

Cahaya tu nak naek kereta tu kot..
Back to top Go down
View user profile
Megat
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 38
Age : 30
Points : 40
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Fri Mar 01, 2013 12:26 pm

Maybe design keta sport yang baru,,cahaya tu gimik je..
Back to top Go down
View user profile
Uchuk
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 35
Age : 24
Points : 42
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Fri Mar 01, 2013 5:12 pm

Aipp cik mawar nie,,main2 pulak,,,
Cahaye nak race dengan keta tu kot.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Ameer
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 37
Age : 19
Points : 39
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 2:49 pm

Naek keta?
Biar betul Mawar nie.. aku rasa teknologi baru dari alien tu..
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 3:00 pm

Megat wrote:
Maybe design keta sport yang baru,,cahaya tu gimik je..

Boleh jadi jugak.. cahaya tu cuma sebagai klu je..
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 3:03 pm

Uchuk wrote:
Aipp cik mawar nie,,main2 pulak,,,
Cahaye nak race dengan keta tu kot.. Very Happy

Amboi.. main2 apa nye.. Twisted Evil
Relax la uchuk,,, race pulak? haha Suspect tengok pon dah tau, keta tu lg laju dari cahaya tu...
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 3:05 pm

Ameer wrote:
Naek keta?
Biar betul Mawar nie.. aku rasa teknologi baru dari alien tu..

A'ah.. mana tahu cahaya tu nak jugak rase naek keta sport.. Laughing
Alien mana pulak nie... Suspect
Back to top Go down
View user profile
Ameer
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 37
Age : 19
Points : 39
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 3:30 pm

La,, kan misteri cahaya tu belum terbongkar lagi,.. so aku rasa ini semua kerja alien nak buat kajian kat kereta sport tu kot..
Back to top Go down
View user profile
Megat
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 38
Age : 30
Points : 40
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 3:50 pm

Ye,, sikit lagi nak dapat selesaikan misteri nie!!
Back to top Go down
View user profile
Uchuk
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 35
Age : 24
Points : 42
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 3:58 pm

Haha tak kisah la sape yang laju ,,

Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 5:16 pm

Ameer wrote:
La,, kan misteri cahaya tu belum terbongkar lagi,.. so aku rasa ini semua kerja alien nak buat kajian kat kereta sport tu kot..

Ooo yea ke?
kalau macam tu nanti boleh la buat kerjasama dengan alien untuk buat teknologi kereta sport yang baru kan? Shocked
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 5:21 pm

Megat wrote:
Ye,, sikit lagi nak dapat selesaikan misteri nie!!

Semangat nampak hehe
Kita tengok sapa yang dapat selesaikan misteri nie ,,,
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sat Mar 02, 2013 5:28 pm

Uchuk wrote:
Haha tak kisah la sape yang laju ,,



Poyo ye ko uchuk,,, kalau fikir secara logik pon..kita tak tahu cahaya tu apa sebenarnya.. so, tak relevan la kalau cahaya tu nak race dengan kereta tu.. Cool
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Sun Mar 03, 2013 12:47 pm

Speku kat sini pulak,,



Back to top Go down
View user profile
autumnoct08
Ahli Baru
Ahli Baru


Number of posts : 7
Age : 29
Points : 7
Registration date : 2013-03-20

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Thu May 02, 2013 3:41 pm

macam penah tgok je tapi di mana yer?? ermm...
Back to top Go down
View user profile http://melayuboleh.8forum.net/register?agreed=true&step=2
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Thu May 02, 2013 3:44 pm

autumnoct08 wrote:
macam penah tgok je tapi di mana yer?? ermm...

di mana tengok nyer..tau ke ape benda tuhh..aku still blurr lagi affraid
Back to top Go down
View user profile
Ameer
Forumer
Forumer
avatar

Number of posts : 37
Age : 19
Points : 39
Registration date : 2012-10-17

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Tue May 07, 2013 3:44 pm

adoiyai..xtau lg ke cahaya tu ape benda??
Back to top Go down
View user profile
Mawar
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 131
Age : 24
Points : 155
Registration date : 2012-09-19

PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   Tue May 07, 2013 4:03 pm

Ameer wrote:
adoiyai..xtau lg ke cahaya tu ape benda??

hang rasa cahaya ape? hang caye ke dgn cite aliens tu sume? aku rasa ni CGI la kan..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?   

Back to top Go down
 
Sebuah kenderaan aneh di sebuah terowong Jerman, adakah ia kargo yang hilang itu ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Electric blue ramirezy indukan for sale
» penyakit aneh pada ikan (gak ketemu penyelesaiannya)
» 67 tus hmoob dej dawb
» Saib Mem Toj ( Feng Shui)
» List of anime characters who can defeat my team? (individually)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MELAYU BOLEH :: Dunia Ilmu :: Kongsi File (Download) :: Video Melayu Boleh (mpeg, 3gp, dll)-
Jump to: