MELAYU BOLEH

Forum melayu boleh. Forum melayu. Untuk bertukar prndapat dan berkongsi segalanya dengan rakan-rakan melayu.
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterLog in


PENDAPATAN PERCUMA

Navigation
 Blog MB
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search

Share | 
 

 Buah tunjuk langit

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
AuthorMessage
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: Kami jual kedua sekali kapsul dan biji buah tunjuk langit ...   Wed Nov 12, 2014 11:36 am

cara nak makan yg kapsul bagi mereka yg mempunyai darah tinggi,kencing manis dan gauot utk kapsul telan 2 x sehari, bangun tidur seawal pagi telan 2 KAPSUL dan lepas mkn malam atau sebelum tidur 2 KAPSUL .

Sekiranya dah stabil cuma telan 2 KAPSUL SEBELUM TIDUR. cara nak makan yg biji buah tunjuk langit kupas kulit biji buah tunjuk langit ...ambil kacang putih tu dan kunyah jer...tapi rasa amat pahit sekali....sama jugak mcm kapsul tu....cuma sapa yg pernah kunyah kacang puith nie...jer tahu kepahitan... kesan sampingan setakat hari ini tiada masalah saya sendiri mengamalkan jugak....mkn benda yg manis atau berlemak sangat saya telan jer 2 kapsul terus.....utk control pencegah awal... dari masa kita akan berhubungan dgn pelangan yg pernah beli tanya perkembangan semasa sebelum dan selepas mkn buah tunjuk langit dgn kami.....

**** TOLONG MINUM AIR KOSONG BANYAK UTK PROSES MERAWAT ****

Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: Kami jual kedua sekali kapsul dan biji buah tunjuk langit ...   Wed Dec 31, 2014 4:02 pm

Kapsul tunjuk langit stock masih ada sila kunjungi kami di http://tunjuklangit129.blogspot.com/
PENAWAR TU DARAH TINGGI ,KENCING MANIS DAN SEBAGAINYA...
SILA LAYARI DI ... http://tunjuklangit129.blogspot.com/

SELAMAT TAHUN BARU...
kaSTOCK BUAH DAN KAPSUL MASIH ADA....STOCK MASIH ADA - KAPSUL DAN BIJI STOCK MENCUKUPI--TEST ..SEBAB SKRG SUSAH NAK UPDATE BLOG
Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: Re: Buah tunjuk langit   Thu Mar 05, 2015 12:19 pm

AGEN JUAL BUAH TUNJUK LANGIT......TAMBAH PENDAPATAN...JOM...
RAKAN NIAGA AMAT DI PERLUKAN !!! TUNJUK LANGIT


Ramai yang telah mencuba dan kagum dengan
keberkesanannya..










KAPSUL TUNJUK LANGIT
RAKAN NIAGA AMAT DI PERLUKAN !!! Keuntungan 30%



1 botol (40 kapsul) RM20.00 S/M RM20.00 S/S



Poslaju S/M RM7 DAN S/S RM10


CARA MAKAN : Permulaan 2 kapsul pagi, 2 kapsul malam ( 1-2 minggu pertama )
untuk Kencing Manis :-

Bacaan bawah 10 ( 1kapsul pagi, 2 kapsul malam sehari ),

Bacaan atas 10 ( 2 kapsul pagi, 2 kapsul malam )



( PERCUBAAN ORDER 1 botol ( 40 kapsul ) RM27.00 S/M RM30.00 S/S - Termasuk poslaju )


PERTANYAAN CALL / SMS: 019-2709793

RAKAN NIAGA AMAT DI PERLUKAN !!!
Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: KAPSUL TUNJUK HARGA TERMURAH   Wed Mar 25, 2015 11:18 am


KAPSUL TUNJUK LANGIT
RAKAN NIAGA AMAT DI PERLUKAN !!! Keuntungan 30%



1 botol (40 kapsul) RM20.00 S/M RM20.00 S/S



Poslaju S/M RM7 DAN S/S RM10


CARA MAKAN : Permulaan 2 kapsul pagi, 2 kapsul malam ( 1-2 minggu pertama )
untuk Kencing Manis :-

Bacaan bawah 10 ( 1kapsul pagi, 2 kapsul malam sehari ),

Bacaan atas 10 ( 2 kapsul pagi, 2 kapsul malam )



( PERCUBAAN ORDER 1 botol ( 40 kapsul ) RM27.00 S/M RM30.00 S/S - Termasuk poslaju )


PERTANYAAN CALL / SMS: 019-2709793

RAKAN NIAGA AMAT DI PERLUKAN !!!
Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: HARGA TERENDAH SERTA KHASIAT YANG LUAR BIASA KAPSUL TUNJUK LANGIT    Sat Mar 05, 2016 11:17 am

Khasiat yang hebat dari buah Tunjuk Langit. Digunakan untuk mengubati penyakit seperti:
- kencing manis
- darah tinggi
- gout/stroke
- asma/resdung
- migrain
- mati pucuk
- insomia
- stress/tension
- keletihan dan banyak lagi.....

Ramai yang telah mencuba dan kagum dengan keberkesanannya..terutama yang menghidap kencing manis serta darah tinggi.

1 botol (40 kapsul) RM20.00 S/M RM20.00 S/S Poslaju S/M RM7 DAN S/S RM10

CARA MAKAN : Permulaan 2 kapsul pagi, 2 kapsul malam ( 1-2 minggu pertama ) untuk Kencing Manis :- Bacaan bawah 10 ( 1kapsul pagi, 2 kapsul malam sehari )

Bacaan atas 10 ( 2 kapsul pagi, 2 kapsul malam ) ( PERCUBAAN ORDER 2 botol ( 80 kapsul ) RM47.00 S/M RM50.00 S/S - Termasuk poslaju )

izani - 019 2709793 w.aaps

http://tunjuklangit129.blogspot.my/
Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: Khasiat buah tunjuk langit - HARIAN METRO ISNIN 20 FEB 2017 / 11:46 AM   Sun Sep 10, 2017 10:08 am



Siti Nadirah Hafidzin
siti_nadirah@hmetro.com.my

Buah tunjuk langit mempunyai banyak khasiat yang mampu menangani pelbagai penyakit antara­nya kencing manis kerana ia dapat menurunkan kadar gula dalam darah.

Selain itu, buah yang mempunyai 1,001 khasiat ini juga membantu individu yang mempunyai masalah berat badan berlebihan selain boleh menjadi penawar penyakit migrain.

Mengandungi pelbagai jenis vitamin antaranya vitamin A, B6 dan B selain protein, kalsium dan magnesium, buah ini juga membantu menangani masalah gout, sakit sendi, darah tinggi, melancarkan perjalanan darah dan meningkatkan kecergasan badan.


Buah ini mendapat perhatian dunia sejak akhir-akhir ini selepas banyak kajian bioteknologi dijalankan berjaya menemukan pelbagai kebaikannya.

Pakar saintis bioteknologi berpendapat, biji buah ini mengandungi banyak khasiat semula jadi yang boleh dijadikan penawar bagi membantu dan meningkatkan sistem peredaran darah dalam tubuh manusia.

Tumbuhan liar ini berasal daripada jenis pokok Meliaceae (keluarga pokok mahogani atau mahoni) yang tumbuh di kawasan hutan hujan tropika yang mempunyai suhu kering dan lembap terutama di Amerika Selatan, barat India, Kepulauan Indonesia, Fiji, Honduras, Kepulauan Solomon dan juga Malaysia.

Selain mengamalkan pengambilan buah ini, anda juga dinasihatkan mengawal diet harian dan tidak mengambil makanan atau minuman sesuka hati tanpa kawalan.

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 20 Februari 2017 @ 11:46 AM

Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: STOCK KAPSUL SERTA BIJI READY STOCK - Stok masih ada....   Sun Sep 10, 2017 10:10 am


1 botol (40 kapsul) RM20.00 S/M RM20.00 S/S
Poslaju S/M RM7 DAN S/S RM10


SEKIRANYA CALL SAYA TAK DAPAT SILA -
WhatsAPP

IZANI 019-2709793 atau JAMILAH 019-2709761

pasti saya akan balas semula pertanyaan dari ANDA SEMUA....


STOCK KAPSUL SERTA BIJI READY STOCK - Stok masih ada....

lol!

https://tunjuklangit129.blogspot.my/2017/09/siapa-yang-perlukan-buah-tunjuk-langit.html
Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
KB Gold
Forumer Fanatik
Forumer Fanatik
avatar

Number of posts : 189
Age : 43
Points : 195
Registration date : 2012-07-05

PostSubject: CARA MEMAKAN BIJI BUAH TUNJUK LANGIT DAN CARA TELAN KAPSUL BUAH TUNJUK LANGIT   Mon Sep 11, 2017 4:22 pm

Utk kapsul
RESDUNG, DARAH TINGGI DAN KENCING MANIS.
                  Telan 2 kapsul sebelum tidur ( MALAM )dengan air suam / kosong DAN
                  Telan 2 kapsul awal pagi bangun tidur terus telan.

Peringatan kepada sesiapa yang ada ambil ubatan dari HOSPITAL TOLONG JARAKAN MASA 1 JAM LEBIH. cth pagi dah telan kapsul tunjuk langit pada pukul 0630 pagi jadi utk telan ubatan dari hospital seloknya jam 0730 lebih.Nasihat dari saya seloknya setiap hari tolong banyak minum air suam atau air kosong utk memcepatkan proses rawatan.

sunny
BERDOA KEPADA ALLAH SWT SUPAYA SEMBUHKAN PENYAKIT YG DIALAMI.

Cara yang biasa orang-orang dulu makan ialah setelah kulitnya dikopek, buah/bijinya dikunyah begitu sahaja atau terus ditelan. Rasanya memang pahit tapi berbaloi dengan hasilnya..Boleh didapati dalam bentuk kapsul.
InsyaAllah...Kita hanya berusaha, Tuhan yang memakbulkan.
Back to top Go down
View user profile http://tunjuklangit129.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Buah tunjuk langit   

Back to top Go down
 
Buah tunjuk langit
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
MELAYU BOLEH :: Dunia Perniagaan :: Buat Duit Melalui Internet-
Jump to: